May 12, 2017

CAMERATA CANTILLY @ LISINSKI: MIHAEL PAAR I BRUNO PHILIPP, KLARINETI

MihaelPaar.com

No Comments

Tags: bruno philipp camerata cantilly Ivan Paar

Pod umjetničkim vodstvom klarinetista Mihaela Paara, Camerata Cantilly održati će svoj prvi koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 10. lipnja 2017. godine u spomen na Ivana Paara. Više o koncertu pročitajte u nastavku:

IZ NAJAVE ZA MEDIJE

Camerata Cantilly ‘sjaji sjajem’ nove zvijezde hrvatske klasične glazbe. Iako još uvijek nepoznanica široj publici, Camerata je već dobro poznata stručnim krugovima i glazbenoj kritici. Nizom koncertnih uspješnica, repertoarnim iskorakom te kvalitetom izvedbe, zaslužila je titulu jednog od najzanimljivijih novih komornih sastava u zemlji.

Ansambl utjelovljuje vrstu glazbe i tip sastava poznat pod pojmom Harmoniemusik. To je putovanje u zlatno doba europske glazbe i aristokracije s kraja 18. stoljeća koja se pobrinula da Harmonie postane glavna atrakcija ondašnjih europskih dvorova. Oboe, klarineti, rogovi i fagoti, ti plemeniti instrumenti združeni u mnoštvu najrazličitijih boja, predstavljaju puhački korpus u svom najfinijem obliku. I kontrabas i flauta ovdje nalaze svoje mjesto kao dva pola sjedinjenog puhačkog zvuka bez premca.

Svojevrsni start-up glazbenog ‘ekosustava’, Camerata je puno više od restauracije nekoć slavnog zvuka i sljednice jedne velike tradicije. Ansambl je istražio i hrvatskoj publici predstavio djela najšireg stilskog raspona, revitalizirao baštinu domaćih majstora, ostvario nekoliko praizvedbi te niz hrvatskih premijera. Klasična i moderna, plemenita i uzbudljiva, drugačija – sve su to epiteti Ansambla u kojem su se okupili redom istaknuti hrvatski glazbenici. Budite s Cameratom Cantilly u Lisinskom 10. lipnja na koncertu koji će se održati u spomen na njenog najvjernijeg pratitelja Ivana Paara (1950-2016), oca Mihaela Paara, umjetničkog voditelja Ansambla.

Program:
Haydn: Divertimento u G-duru, Hob. II:3
Mendelssohn: Konzertstück br. 2 u d-molu, Op. 114
Mendelssohn: Konzertstück br. 1 u f-molu, Op. 113
* * *
Sullivan: The Yeomen of the Guard – Uvertira
Gaalman: Introduction et Burlesque
Grgin: Evergreen Suite

Službene stranice KDVL »

About MihaelPaar.com

Clarinetist, Producer & Mentor. Founder @ccantilly™ Mozarteum Alumni. D'Addario/BC Artist. 24/7 Learner. Hardly ever standstill. Global