June 22, 2015

Seminar klarinetista u Premanturi (Pula) 9.-18. 07. 2015.

MihaelPaar.com

No Comments

Tags: glazbeni kamp skolion klarinet masterclass premantura pula seminar tečaj

Pozivam sve mlade klarinetiste na seminar koji ću od 9.-18. srpnja održati u Premanturi kod Pule. Prijave se zaprimaju online zaključno s 30. lipnja. Broj polaznika je ograničen:
http://udrugakrug.hr/prijava-za-glazbeni-kamp-skolion
Više o seminaru pročitajte u nastavku (preuzeto sa službenih stranica Glazbenog kampa Skolion):

Glazbeni kamp Skolion je međunarodna kulturno- obrazovna manifestacija koju je Udruga KRUG po prvi put ostvarila 2009. godine u Tinjanu pod jednostavnim nazivom Ljetni glazbeni kamp, a 2014. godine projekt seli u Premanturu te dobiva ime Glazbeni kamp Skolion. Kamp je namijenjen djeci i mladima u dobi od 9 do 19 godina, a program rada temeljio se na tri instrumenta: harmonici, klaviru i bubnjevima, a 2015. godine dodaje se još jedan instrument klarinet predavača Mihaela Paara, prof. mentora uz dodatnu nastavu orkestra i komorne glazbe.

Kroz dugogodišnji rad na glazbenoj edukaciji djece i mladih, te suradnji s velikim brojem glazbenih pedagoga, ispostavilo se da je ovaj intenzivan način rada iznimnno zanimljiv učenicima te izvrsno sredstvo kako bi ih se naučilo mnogočemu što će moći koristiti u svom daljenjem glazbenom obrazovanju. Osim radionica za pojedini instrument polaznici sudjeluju u radionicama komornog muziciranja i orkestra. Od samih početaka u ovom projektu Udruga KRUG surađivala je s velikim brojem priznatih glazbenih pedagoga i stručnjaka iz različitih krajeva Hrvatske i regije kako bi se polaznicima pružio što kvalitetniji program rada. Glazbeni kamp Skolion ovog ljeta traje od 9. do 18. srpnja. Dolazak polaznika i prijava u objekt su u četvrtak 9. srpnja nakon 16 sati, a odlazak i odjava polaznika u subotu 18. srpnja do 12 sati. Program rada temelji se na individualnoj nastavi koja se održava u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, dok navečer svi polaznici sudjeluju na nastavi orkestra. Komorna nastava organizira se u dogovoru s predavačem.

U sklopu Glazbenog kampa održat će se minimalno dva koncerta od kojih se Završni koncert održava 17. srpnja 2015. u 21 sat. Smještaj polaznika organizira se u Edukacijsko rehabilitacijskom kampu Hrvatskog saveza slijepih u Premanturi (ERKS) gdje će biti smješteni u dvokrevetnim sobama (s mogućnošću dodavanja trećeg ležaja) prema rasporedu koji slaže organizator. U istom objektu organiziraju se i obroci ( doručak, ručak i večera ) na kojima su polaznici obvezni biti prisutni.

U slobodno vrijeme polaznicima su organizirani odlasci na kupanje kao i razne rekreativne aktivnosti. Za polaznike, kada nisu na nastavi, je zadužena osoba / odgajatelj kojoj se mogu obratiti za čuvanje dokumenata i važnih osobnih stvari, kao i ukoliko imaju kakvu poteškoću. Kotizacija sa smještajem i punim pansionom iznosi 3500kn, bez smještaja i obroka iznosi 2000 kn, za pasivno sudjelovanje iznosi 700 kn (iznos kotizacije moguće je platiti obročno u dogovoru s organizatorom, a ukupan iznos kotizacije mora biti uplaćen zaključno sa 6. srpnjem 2015.). Broj polaznika je ograničen.

Photo: Glazbeni kamp Skolion