Hrvatska glazba, klarinet i jazz. Ključne riječi u programu koncerta klarinetista Mihaela Paara i njegovih gostiju. No čak i za glazbenike iz struke taj repertoar je nepoznanica. To su sve redom nova djela. I jedna priča iza njih.

Suradnja sa skladateljima prirodna je stvar za svakog izvođača i Mihael Paar tu nije iznimka, no to je modul koji će on „razokviriti“ i „kompulzivno“ mu se posvetiti do detalja.

Unatrag nekoliko godina pet hrvatskih skladatelja-izvođača, žanrovski srodnih, generacijski udaljenih, posvetilo mu je svoja djela. Silvije Glojnarić, Ante Grgin, Matej Meštrović i Bruno Vlahek skladateljska je četvorka koja će ga slušati u publici, dok će mu se na pozornici pridružiti Matija Dedić, velika zvijezda domaće jazz scene, ali istovremeno samozatajni majstor koji ne traži spektakle. Za Paara piše minijaturu koju će zajedno praizvesti, a koncert će završiti Jazz varijacijama američkog skladatelja Michaela Garsona. Showpiece kao iznimka i back-up u inače All-Croatian programu. Saznajte više na stranicama Lisinskog

Program:
A. Grgin: Capriccio br. 6 za klarinet solo
M. Meštrović: Stars Over Budapest
B. Vlahek: Sonata za klarinet i klavir, Op. 42
***
S. Glojnarić: Igra Mala – Concertino za klarinet i klavir
M. Dedić: Rhapsodietta. PRAIZVEDBA
M. Dedić: Pyramid Song za klavir solo
M. Garson: Jazz varijacije na Paganinijevu temu

50% popusta učenicima, studentima, umirovljenicima, osobama s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji, pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom i Lisinski Arioso, vlasnicima Kulturnog pokaza HGM-a, članovima Jazz kluba Zagreb, članovima Kluba ljubitelja umjetnosti Samobor te skupnim posjetima (više od 5 ulaznica). Učenici i studenti mogu, uz predočenje valjanog dokumenta, kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kuna sat vremena prije početka koncerta, ukoliko je istih još ostalo.

About MihaelPaar.com

Clarinetist, Producer & Mentor. Founder @ccantilly™ Mozarteum Alumni. D'Addario/BC Artist. 24/7 Learner. Hardly ever standstill. Global